Happy holidays! Den 23 december stänger vi klockan 12 och återkommer den 7 januari.

Sample of All FAQs (Helpie FAQ)

Helpie FAQ

 • Vad kostar det att trycka en bok?
  Tryckkostnaden styrs av flera parametrar såsom upplaga, format, sidantal och papperskvalitet. Varje titel har sina unika förutsättningar och därför är det svårt att ge ett generellt pris. Men för att du ska ha någonting att utgå ifrån har vi räknat fram två exempel. Observera att priset per bok endast är ett ungefärligt och under nedan givna förutsättningar. Exempel 1: Mjukband i en upplaga om 500 exemplar. Format 135 x 210 mm. Svartvit inlaga, 256 sidor tryckt på 100 g obestruket papper. Omslag i 4-färg. Inklusive frakt till Förlagssystem. Ca. 45 kronor/styck. Exempel 2: Hårdpärm/kartonnage i en upplaga om 1000 exemplar. Format 170 x 240 mm. Inlaga med 4-färgstryck, 224 sidor tryckt på 130 g bestruket papper. Omslag i 4-färg, tryckt på bestruket papper.  Inklusive frakt till Förlagssystem. Ca. 60 kronor/styck.
 • Jag har hela min text som en wordfil – kan det bli en färdig bok?
  Ja, absolut – de flesta texter skrivs ju i Word eller motsvarande ordbehandlingsprogram. Men för att bli en tryckt bok måste textfilen först bearbetas och monteras i ett layoutprogram, exempelvis Adobe InDesign, där texten ”bryts” om för att passa formatet samt eventuella bilder och illustrationer placeras (observera att dessa måste monteras som högupplösta och separata filer). För att boken ska bli snygg, och fram för allt läsbar, bestäms även typsnitt, marginaler och radavstånd, samt andra typografiska element innan filen exporteras som en högupplöst och tryckfärdig pdf-fil. Kontakta oss om du behöver hjälp med formgivning och sättning så lämnar vi ett prisförslag!
 • Jag behöver hjälp med sättning och bildbehandling – kan ni göra det också?
  Ja, självklart! Kontakta oss så pratar vi igenom vad som behövs för ditt projekt och sedan kan du få ett kostnadsförslag.
 • Vilken information behövs för att få ett kostnadsförslag/offert?
  För ett kostnadsförslag behöver du lämna följande uppgifter: Bokens upplaga, format, bandtyp (hård- eller mjukpärm osv.), beräknat antal sidor, papperskvalitet, och ifall inlagan ska vara svartvit eller färg. Därtill behöver vi bokens titel, önskad leveransadress samt dina kontaktuppgifter. Du kan gärna använda vårt digitala offertformulär (klickbart) så återkommer vi så snabbt vi kan.
 • Simple FAQ - 2
  Simple FAQ Content - 2
 • Simple FAQ
  Simple FAQ Content
 • Your First FAQ Question
  Your relevent FAQ answer.